Danes obeležujemo Svetovni dan duševnega zdravja, ki letos poudarja duševno zdravje na delovnem mestu. Nacionalni program duševnega zdravja MIRA navaja, da lahko po podatkih Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu kar 50–60 % vseh izgubljenih delovnih dni pripišemo stresu in posledicam neobvladanih psihosocialnih tveganj pri delu. Prekomerna izpostavljenost stresu lahko vodi do različnih negativnih posledic, kot so pomanjkanje spanja, prekomerno prehranjevanje, večje uživanje alkohola, zloraba drog ter različne zdravstvene težave in bolezni.


Program MIRA ozavešča ljudi o pomembnosti skrbi za duševno zdravje ter organizira različne aktivnosti in dogodke po vsej Sloveniji. Več o tem si lahko preberete na spodnji povezavi.


https://www.zadusevnozdravje.si/aktualno/dogodki/2024/10/ne-pozabimo-na-nase-dusevno-zdravje/ 



Ne glede na to, ali ste danes v službi ali imate prost dan, vas vabimo, da danes naredite nekaj zase in za svoje duševo zdravje. Majhni koraki, kot so redni odmori, meditacija, pogovor s prijatelji ali sprostitev ob hobijih, lahko že veliko pripomorejo k boljšemu počutju. Kako pa vi najraje poskrbite zase?